iPhone in minuut gehackt via oplader 2013-11-04T15:37:01

Asus Transformer Book Trio: pc, notebook en tablet

Vine voor Android

iPhone in minuut gehackt via oplader

iPhone in minuut gehackt via oplader

Je iOS-apparaat kan via een kwaadaardige usb-oplader worden gehackt binnen een minuut. Hiervoor is geen interactie van de gebruiker nodig en hoeft het ook geen apparaat te zijn waarop een jailbreak is uitgevoerd.

Veiligheidsonderzoekers hebben ontdekt dat je via een usb-oplader de beveiliging van iOS kunt omzeilen en zo malware kunt installeren. Binnen een minuut na het aansluiten van de speciale oplader kan je apparaat geïnfecteerd worden.

BeagleBoneDe oplader in kwestie is niet die van Apple maar een oplader die de onderzoekers hebben gebouwd en waarin een mini computer zit op basis van de BeagleBone (zie afbeelding hiernaast), een kleine Linux-computer. De oplader die de onderzoekers Mactans noemt, is daardoor wat groter uitgevallen dus voor wie een alternatieve oplader zoekt op internet, doet er goed aan de wat groter ogende exemplaren te mijden.

Wanneer de malware eenmaal is geïnstalleerd, kan het zich verbergen zoals ook ingebouwde applicaties van Apple verborgen op de achtergrond kunnen draaien. De Mactans-oplader is snel in elkaar gezet met een beperkt budget maar de veiligheidsonderzoekers zullen tijdens een presentatie op de Blackhat hackersconferentie ook uitleggen wat criminelen met meer budget zouden kunnen bereiken. Tijdens de presentatie waarbij de onderzoekers informatie geven over hun bevindingen, wordt ook aangegeven wat Apple en gebruikers kunnen doen om hun iOS-apparaten te beschermen tegen dergelijke aanvallen. De Blackhat conferentie vindt plaats van 27 juli tot 1 augustus 2013 in Las Vegas.

[Via: BlackHat]


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord