iTunes legt het af tegen KPN

© CIDimport

iTunes legt het af tegen KPN

Geplaatst: 16 februari 2006 - 13:02

Aangepast: 19 september 2022 - 13:19

Redactie ID.nl

KPN is op dit moment marktleider in Nederland voor legaal muziek downloaden via internet. Er wordt sinds november meer gedownload via de dienst Music Stream van KPN dan via iTunes van Apple en elk ander bedrijf in Nederland. De muziekmaatschappijen EMI, Warner, Universal en Sony-BMG bevestigen dit. In 2004 werden er via Music Stream 200.000 nummers gedownload.

iTunes legt het af tegen KPN

KPN is op dit moment marktleider in Nederland voor legaal muziek downloaden via internet. Er wordt sinds november meer gedownload via de dienst Music Stream van KPN dan via iTunes van Apple en elk ander bedrijf in Nederland. De muziekmaatschappijen EMI, Warner, Universal en Sony-BMG bevestigen dit. In 2004 werden er via Music Stream 200.000 nummers gedownload. In 2005 is dit getal vertienvoudigd en werden er ruim 2 miljoen nummers via Music Stream gedownload.

KPN schrijft dit succes o.a. toe aan de exclusieve edities van albums met extra nummers die Music Stream aanbiedt. Door albums aan te bieden via internet is het eenvoudig om speciale edities van albums te maken met bv. extra nummers of de audio-registratie van een live concert. Music Stream biedt dit o.a. aan van Kane, De Dijk, Anouk, Kelly Clarkson, James Blunt, Enya, Michael Buble en Lucie Silvas.

Muziekmaatschappijen brengen steeds vaker singles eerder uit via internet dan via de muziekwinkels. Zo stond vorig jaar het nummer Hung Up van Madonna al op nummer 1 in de Planet Internet Download Top 50 terwijl de single nog niet in de winkel te koop was.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten