Japan krijgt speciale Star Wars-smartphones

© CIDimport

Japan krijgt speciale Star Wars-smartphones

Geplaatst: 25 november 2016 - 12:03

Aangepast: 26 augustus 2022 - 18:38

Redactie ID.nl

Fan van Star Wars? In Japan is het thema razend populair en verschijnen er zelfs heuse Star Wars-smartphones. Vooralsnog lijken er geen plannen om ze naar Nederland te brengen.

De aankomende release van Rogue One: A Star Wars Story, een nieuwe Star Wars-film, is voor de Japanse provider Softbank reden om Star Wars-telefoons te introduceren. Het gaat om één type toestel dat in de varianten Dark Side en Light Side (van de film), oftewel zwart en wit. Het Android 6.0-besturingssysteem is compleet aangepast naar een Star Wars-interface, inclusief speciale emoij en ringtones. Ook zijn er bewegende achtergronden die de telefoon omtoveren tot een X-Wing of TIE Fighter cockpit en krijg je bij de smartphone een code voor een gouden (bioscoop)ticket. En oh ja: de film The Force Awakens staat voorgeïnstalleerd. 

Snelle Star Wars-telefoon

De specificaties van de Star Wars-smartphone zijn ook goed, met een 5,3 inch full-hd scherm en snelle Snapdragon 820-processor. Het werk- en opslaggeheugen is 3GB en 32GB groot. De accu meet 3000 mAh en er is een 23 megapixel camera aanwezig.

Er lijken geen plannen om de Star Wars-smartphone buiten Japan uit te brengen, waar hij overigens omgerekend 800 euro kost.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten