Japan opent jacht op mangapiraten 2014-09-04T00:25:45

Slimme autogordel houdt je wakker achter het stuur

Amazon verkoopt 3D-geprinte producten

Japan opent jacht op mangapiraten

580 sites zijn het doelwit

Japan opent jacht op mangapiraten

De Japanse overheid heeft de handen ineengeslagen met vijftien van de grootste anime- en mangaproducenten ter wereld, in de strijd tegen illegaal te downloaden tekenfilms en stripboeken uit het land van de rijzende zon.

Zo'n 580 internationale sites die deze content aanbieden zijn het doelwit. De pijlen zijn voornamelijk gericht op Chinese websites. De partijen nemen contact op met de websites en eisen vervolgens dat de content offline wordt gehaald.

Zodra dat is gelukt, wil men internetpiraten omleiden naar legale alternatieven. "Met dit project willen we internationale anime-fans Japanse content aanbieden, zonder dat ze daarvoor auteursrechten schenden. De opbrengsten daarvan gaan dan naar de productiemaatschappijen en uitgevers," legt de Japanse minister van Economische Zaken uit (via Torrentfreak).

Gevangenisstraf

Sinds 2012 staat er een potentiële gevangenisstraf van twee jaar of een boete van omgerekend 14000 euro op het illegaal downloaden van materiaal waar auteursrecht op rust. 

Japanse anime (tekenfilms) en manga (stripverhalen) worden veel gedownload omdat het vaak lang duurt voor nieuwe afleveringen of hoofdstukken buiten Japan uitkomen, als het al zo ver komt. Grote groepen fans houden zich dagelijks bezig met het vertalen en ondertitelen van deze werken.


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord