Japanse premier wil Olympische Spelen voor robots 2014-07-23T13:26:01

Makeover voor Google Play

Reminders en kalender-afspraken direct via Google.com te maken

Japanse premier wil Olympische Spelen voor robots

In 2020.

Japanse premier wil Olympische Spelen voor robots

De Japanse premier Shinzo Abe heeft zijn voorkeur geuit voor speciale Olympische Spelen, waarin robots vanover de hele wereld het tegen elkaar opnemen.

Als het aan Abe ligt, dan vindt het evenement plaats in het jaar 2020. In datzelfde jaar worden tevens de Olympische Zomerspelen gehouden in Tokyo.

Revolutie

Het plan maakt onderdeel uit van Abe's 'robot revolutie.' Volgens de premier is Japan leidend op het gebied van robots en daarom wordt er een speciale 'task force' in het leven geroepen. Deze gaat ervoor zorgen dat de Japanse robotindustrie omgerekend 14 miljard dollar waard wordt.

Economische groei

"We maken van robots een belangrijke pilaar in onze strategie voor economische groei," aldus de 59-jarige premier. Tijdens de Spelen nemen de robots het tegen elkaar op om te bepalen wie er de beste technische vaardigheden heeft.


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord