‘Jeugd twittert nauwelijks en verkiest boek boven videogame’

© CIDimport

‘Jeugd twittert nauwelijks en verkiest boek boven videogame’

Geplaatst: 12 december 2013 - 13:51

Aangepast: 27 augustus 2022 - 02:39

Redactie ID.nl

De vooroordelen over ‘de jeugd van tegenwoordig’, de groep millennials die niks anders doet dan Whatsappen, of Faceboeken en de hele dag doelloos filmpjes kijkt op YouTube, blijken van geen kant te kloppen. Tenminste, dat suggereert The Millenial Index, die het gedrag van Amerikaanse en Britse jongeren heeft gepeild.

Wat blijkt: het internetgebruik van de jeugd van nu blijkt niks te verschillen met dat van ouderen. Jongeren werken op ouderwetse pc’s, verkiezen nieuwssites boven social media en lezen liever een boek dan dat ze een videogame spelen. Dit blijkt uit de Millennial Index, een jaarlijks gepubliceerde lijst over het (online) gedrag van jongeren. 

The Millennial Index van 2013 lijkt dus haaks te staan op de vooroordelen die velen hebben over jongeren van nu. Uit onderzoek onder jongeren in de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk blijkt dat boeken populairder zijn dan games, dat slechts een minderheid van de jongeren meer dan drie uur per week gebruik maakt van Facebook en maar 15 procent meer dan drie uur per week twittert. Zie de resultaten hieronder en klik hier voor alle resultaten:

‘Jeugd twittert nauwelijks en verkiest boek boven videogame’-16254639

© CIDimport

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten