Jobs postuum Time Magazine Person of The Year?

© CIDimport

Jobs postuum Time Magazine Person of The Year?

Geplaatst: 10 november 2011 - 08:29

Aangepast: 27 augustus 2022 - 08:05

Redactie ID.nl

Steve Jobs wilde altijd al Time Magazine Person of The Year worden maar zijn enige kans is nog om dat nu postuum te worden. Schrale troost is dat hij dan wel een primeur heeft: Nog niet eerder is deze onderscheiding naar een overleden persoon gegaan.

Brian Williams, presentator van NBC Nightly News heeft tijdens een paneldiscussie van deskundigen, die adviseren over het kiezen van de persoon van het jaar, de medeoprichter van Apple voorgedragen als kandidaat. Een ander panellid was het in ieder geval roerend eens met de voordracht en ging zelfs zo ver door te stellen dat de smartphone met fotocamera-functie de wereld net zo veranderd heeft als de bijbel.

De panelleden kunnen alleen mensen voordragen, de redactie van Time magazine bepaalt uiteindelijk de winnaar. Vorig jaar was dat Mark Zuckerberg van Facebook. Jobs prijkte al eerder op de cover van Time magazine (zie afbeelding) maar dus niet als Time Person of The Year.

Steve Jobs overleed in oktober van dit jaar. Zijn biografie, die kort daarna uitkwam, is in de VS nu al bestseller van het jaar.

[Via: Mashable]

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten