John’s Phone als tegenhanger van de smartphone

© CIDimport

John’s Phone als tegenhanger van de smartphone

Geplaatst: 27 december 2010 - 07:00

Aangepast: 27 augustus 2022 - 10:15

Redactie ID.nl

Smartphones gaan als warme broodjes over de toonbank tegenwoordig maar dat wil niet zeggen dat iedereen graag een telefoon met de nieuwste snufjes wil hebben.

Smartphones gaan als warme broodjes over de toonbank tegenwoordig maar dat wil niet zeggen dat iedereen graag een telefoon met de nieuwste snufjes wil hebben. Voor sommige mensen geldt: Hoe minder hoe beter. Voor die mensen die de kunst van het weglaten een warm hart toedragen, komt John Doe met de John’s Phone die ontdaan is van alle functies behalve bellen.

De telefoon heeft geen scherm en heeft mede daardoor een standby-tijd van drie weken. En adresboekje is in de rug van de telefoon benaderbaar waarop er nog gewoon ouderwets op papiertjes adressen kunnen worden opgeschreven. Sms-en is ook niet mogelijk en de telefoon heeft 1 ringtone. De telefoon is simlock vrij en overal ter wereld te gebruiken.

Het eerste exemplaar werd in 2006 al op de markt gebracht en zelfs met de populariteit van de smartphones worden er toch tientallen toestellen per uur verkocht. Voor wie toch iets meer franje wil, kan sinds 2 december ook een gouden exemplaar kopen bij de Bijenkorf. De telefoons worden ook in andere kleuren aangeboden zoals te zien is op de website.

Lees de nieuwe Computer Idee waarin de meest opvallende smartphones van 2010 worden besproken waaronder deze John's Phone.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten