Jongeren geven internet rapportcijfer 7,8 2013-10-10T14:33:50

8 GB... in een mobieltje!

Nieuwste track van Lenny Kravitz gratis te downloaden

Jongeren geven internet rapportcijfer 7,8

Jongeren geven internet rapportcijfer 7,8

Internet is enorm populariteit bij jongeren van 15-34 jaar.

Internet is enorm populariteit bij jongeren van 15-34 jaar. Toch betekent dit niet dat ze minder belangstelling hebben voor 'oude' media als radio en televisie, zo blijkt uit een jongeren-onderzoek dat KLO heeft laten uitvoeren door onderzoeksbureau De Vos en Jansen.In het onderzoek, dat eind 2005 plaatsvond, is een representatieve groep van 520 jongeren van 15-34 jaar gevraagd naar hun waardering voor verschillende media en de functie die elk medium vervult. Internet blijkt het best gewaardeerde contentdragende medium (rapportcijfer 7,8), gevolgd door radio (7,0) en televisie (7,0). Kranten (6,7), tijdschriften (6,5) en teletekst (5,9) zijn minder populair bij jongeren.

Televisie is het belangrijkste medium voor jongeren om op de hoogte te raken van het nieuws en voor de ontspanning, internet staat op de tweede plaats. Internet is het favoriete medium voor het verkrijgen van algemene informatie en radio is het favoriete medium om op de hoogte te blijven van nieuwe muziek, vóór televisie en internet.

Uit het onderzoek blijkt verder dat vrijwel alle communicatiemiddelen positief worden gewaardeerd door jongeren: contact is belangrijk. Het gewone face-to-face gesprek (8,6) wordt het meest gewaardeerd, gevolgd door e-mailen (8,1) en telefoneren (8,1). Dit ontkracht de stelling dat e-mailen uit is bij jongeren. De populariteit van MSN (7,1) blijkt zich vooral te beperken tot de schoolpleinjeugd. De computer is het meest gewaardeerde digitale apparaat (8,7), gevolgd door het mobieltje (8,1). Er is weinig verschil in de beoordeling van media en communicatiemiddelen tussen autochtone en allochtone jongeren.

Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.

blog comments powered by Disqus


Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord