Jongeren geven internet rapportcijfer 7,8

© CIDimport

Jongeren geven internet rapportcijfer 7,8

Geplaatst: 6 maart 2006 - 14:03

Aangepast: 19 september 2022 - 13:17

Redactie ID.nl

Internet is enorm populariteit bij jongeren van 15-34 jaar.

Jongeren geven internet rapportcijfer 7,8

Internet is enorm populariteit bij jongeren van 15-34 jaar. Toch betekent dit niet dat ze minder belangstelling hebben voor 'oude' media als radio en televisie, zo blijkt uit een jongeren-onderzoek dat KLO heeft laten uitvoeren door onderzoeksbureau De Vos en Jansen.In het onderzoek, dat eind 2005 plaatsvond, is een representatieve groep van 520 jongeren van 15-34 jaar gevraagd naar hun waardering voor verschillende media en de functie die elk medium vervult. Internet blijkt het best gewaardeerde contentdragende medium (rapportcijfer 7,8), gevolgd door radio (7,0) en televisie (7,0). Kranten (6,7), tijdschriften (6,5) en teletekst (5,9) zijn minder populair bij jongeren.

Televisie is het belangrijkste medium voor jongeren om op de hoogte te raken van het nieuws en voor de ontspanning, internet staat op de tweede plaats. Internet is het favoriete medium voor het verkrijgen van algemene informatie en radio is het favoriete medium om op de hoogte te blijven van nieuwe muziek, vóór televisie en internet.

Uit het onderzoek blijkt verder dat vrijwel alle communicatiemiddelen positief worden gewaardeerd door jongeren: contact is belangrijk. Het gewone face-to-face gesprek (8,6) wordt het meest gewaardeerd, gevolgd door e-mailen (8,1) en telefoneren (8,1). Dit ontkracht de stelling dat e-mailen uit is bij jongeren. De populariteit van MSN (7,1) blijkt zich vooral te beperken tot de schoolpleinjeugd. De computer is het meest gewaardeerde digitale apparaat (8,7), gevolgd door het mobieltje (8,1). Er is weinig verschil in de beoordeling van media en communicatiemiddelen tussen autochtone en allochtone jongeren.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten