Jongeren verkiezen tekstberichten boven bellen 2014-08-07T14:27:06

Ruzie om 'apenselfie'

Google maakt uitschrijven nieuwsbrieven gemakkelijker

Jongeren verkiezen tekstberichten boven bellen

Resultaat van opgroeien in een digitaal tijdperk

Jongeren verkiezen tekstberichten boven bellen

Britse jongeren spenderen nauwelijks nog tijd aan bellen en verkiezen massaal het gemak van tekstberichten. Onderzoeksbureau Ofcom concludeert daaruit dat telefoongesprekken aan het uitsterven zijn.

In de categorie 12-15 jaar telefoneert nog maar 3 procent van de ondervraagden, zo blijkt uit het onderzoek onder 2000 Britse volwassenen en 800 kinderen. 90 procent geeft juist aan de voorkeur te geven aan sociale netwerken als Facebook of chat-apps als WhatsApp. 

Digitaal tijdperk

De verwachting is dat dit gedrag wordt voortgezet zodra ze ouder worden en dat er daardoor in de toekomst telkens minder gebeld wordt. "Dit is het resultaat van het digitaal tijdperk waarin ze opgroeien," vertelt Ofcom-hoofd Jane Rumble aan The Guardian. "Ze ontwikkelen fundamenteel verschillende communicatiegewoonten, zelfs ten opzichte van de groep 16-24 jaar."

Peuters leren nog eerder met een tablet om te gaan dan dat ze leren praten, stelt The Guardian op basis van het onderzoek. Daaruit blijkt namelijk ook dat kinderen van zes al evenveel kennis hebben van technologische apparaten als iemand van 45.

Slapen

Tevens merkt Ofcom op dat de ondervraagden meer tijd spenderen aan media en internetten dan dat ze slapen, al is het verschil nipt. Volgens de onderzoekers is dat toe te schrijven aan de mobiele revolutie, waardoor het telkens gemakkelijker is om met smartphones of tablets te spelen terwijl je eigenlijk met iets anders bezig bent.


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord