Jongeren verkiezen tekstberichten boven bellen

© CIDimport

Jongeren verkiezen tekstberichten boven bellen

Geplaatst: 7 augustus 2014 - 10:26

Aangepast: 27 augustus 2022 - 00:58

Redactie ID.nl

Britse jongeren spenderen nauwelijks nog tijd aan bellen en verkiezen massaal het gemak van tekstberichten. Onderzoeksbureau Ofcom concludeert daaruit dat telefoongesprekken aan het uitsterven zijn.

In de categorie 12-15 jaar telefoneert nog maar 3 procent van de ondervraagden, zo blijkt uit het onderzoek onder 2000 Britse volwassenen en 800 kinderen. 90 procent geeft juist aan de voorkeur te geven aan sociale netwerken als Facebook of chat-apps als WhatsApp. 

Digitaal tijdperk

De verwachting is dat dit gedrag wordt voortgezet zodra ze ouder worden en dat er daardoor in de toekomst telkens minder gebeld wordt. "Dit is het resultaat van het digitaal tijdperk waarin ze opgroeien," vertelt Ofcom-hoofd Jane Rumble aan The Guardian. "Ze ontwikkelen fundamenteel verschillende communicatiegewoonten, zelfs ten opzichte van de groep 16-24 jaar."

Peuters leren nog eerder met een tablet om te gaan dan dat ze leren praten, stelt The Guardian op basis van het onderzoek. Daaruit blijkt namelijk ook dat kinderen van zes al evenveel kennis hebben van technologische apparaten als iemand van 45.

Slapen

Tevens merkt Ofcom op dat de ondervraagden meer tijd spenderen aan media en internetten dan dat ze slapen, al is het verschil nipt. Volgens de onderzoekers is dat toe te schrijven aan de mobiele revolutie, waardoor het telkens gemakkelijker is om met smartphones of tablets te spelen terwijl je eigenlijk met iets anders bezig bent.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten