'Jongeren vertrouwen Facebook niet, gebruiken het massaal' 2016-10-17T16:38:31

Eurosport gaat droneraces uitzenden

Tweederde gebruikers krijgt te maken met supportscam

'Jongeren vertrouwen Facebook niet, gebruiken het massaal'

'Jongeren vertrouwen Facebook niet, gebruiken het massaal'

Uit onderzoek van EenVandaag blijkt dat slechts één op de vijf Nederlandse jongeren Facebook met zijn persoonsgegevens vertrouwd. Dit terwijl een grote meerderheid wel degelijk van het sociale netwerk gebruikmaakt.

80 procent van de ondervraagden zegt ondanks het lage vertrouwen toch een Facebook-account te hebben. WhatsApp is echter veruit het populairst, maar liefst 99 procent van de jongeren gebruikt die chatapp. Privégegevens worden hier veiliger ingeschat, met name omdat WhatsApp-chats versleuteld worden.

Driekwart geeft wel aan het vervelend te vinden dat WhatsApp data deelt met Facebook, maar gaat desondanks niet op zoek naar een alternatief. Zo goed als iedereen gebruikt WhatsApp, wat overstappen naar een andere dienst extra lastig maakt - je moet dan immers ook al je vrienden overtuigen.  

Veiligheid belangrijker dan privacy

In het onderzoek komt ook naar voren dat de meeste jongeren (76 procent) veiligheid belangrijker dan privacy. Criminelen en terroristen hebben minder recht op privacy, zo vindt men. "Ook als dit betekent dat hun buurtgenoten, families, vrienden en soortgenoten uitgebreider gevolgd moeten worden," concludeert EenVandaag verder.


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord