"Journalist" wil geld voor spullen van vliegtuigcrash

© CIDimport

"Journalist" wil geld voor spullen van vliegtuigcrash

Geplaatst: 24 juli 2014 - 09:29

Aangepast: 27 augustus 2022 - 01:05

Redactie ID.nl

Computer Idee is begonnen met een project waarbij we oplichters zelf oplichten. Mails van scammers en fraudeurs die geld vragen hoor je normaal weg te gooien, maar dat vinden we te makkelijk. We besluiten ze op te mailen en te mailen en ze zo lang mogelijk aan het lijntje te houden. In dit artikel: Oplichters die kapitaliseren op de slachtoffers van de vliegtuigcrash MH17.

We hebben in de voorbereiding van dit project een enorme hoeveelheid spammails gekregen die we willen 'behandelen', maar deze vonden we zo erg dat we die als eerste nemen. Het komt naar aanleiding van dit bericht. Daarin beschrijven we hoe oplichters zich voordoen als nabestaanden van de vliegramp MH17. Ze willen geld zien. Dat vinden we op z'n zachtst gezegd niet helemaal netjes.

Daarom besloten we er maar eens een paar terug te mailen. Zoals 'Amin Harris' die zich voordoet als journalist die iets heeft gevonden op de rampplek wat een paar miljoen waard is. Daar mogen wij de helft van hebben! Een offer dat we niet kunnen laten liggen, dus vroegen we om meer informatie.

"Journalist" wil geld voor spullen van vliegtuigcrash-15988991

© CIDimport



De truc is om de oplichters zelf te laten geloven dat we niet zo slim zijn en hier intrappen. Daarom hebben we ons Engels maar eens extra aangedikt. De verkeerde kant op dan.

"Journalist" wil geld voor spullen van vliegtuigcrash-15988994

© CIDimport



Dit artikel wordt geüpdate zodra we een reactie hebben van de heer Harris.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten