Kamerleden kruisen degens met gamers 2013-10-10T14:34:00

Binnenkort chatten met uw vrienden in Gmail

Snelheid breedband-verbindingen in 2005 fors gestegen

Kamerleden kruisen degens met gamers

Kamerleden kruisen degens met gamers

Onder de titel "It's all in the game" organiseren Casema, de Koninklijke Luchtmacht en het Militaire Luchtvaart Museum op 11 februari aanstaande een Lanparty waar gamers uit het hele land strijden om de titel Dutch Master Striker 2006.

Onder de titel "It's all in the game" organiseren Casema, de Koninklijke Luchtmacht en het Militaire Luchtvaart Museum op 11 februari aanstaande een Lanparty waar gamers uit het hele land strijden om de titel Dutch Master Striker 2006. Niet alleen ervaren gamers maar ook landelijk bekende politici zullen aanwezig zijn en onderling de strijd met elkaar aanbinden, zowel verbaal als via de computer.

De organisatie wil met deze opzet meer begrip voor het fenomeen gaming in Den Haag bewerkstelligen en de politiek wijzen op het economische en educatieve belang van een sector die qua omzet inmiddels vele malen groter is dan de filmindustrie.

"Computerspellen die via het internet met en tegen elkaar gespeeld worden zijn razend populair," zegt Jos Molenkamp van Casema. "Politici hebben daar nauwelijks weet van. En als ze er al iets van denken te weten, uiten ze zich voornamelijk negatief over dit fenomeen. Met deze party en zeker ook met het daaraan gekoppelde debat hopen we daaraan iets te kunnen doen."

Onder leiding van discussieleider Kay van de Linde zullen onder anderen de Tweede Kamerleden Raymond Knops (CDA; kamercommissie Defensie), Charlie Aptroot (VVD; Economische Zaken & OCW), Jeroen Dijsselbloem (PvdA: Binnenlandse zaken) en Margot Kraneveldt (LPF; technologiebeleid, OC&W en Defensie) in een unieke setting met elkaar in debat gaan. Aan de hand van een aantal pittige stellingen zal over het heden en de toekomst van het online gamen in Nederland worden gediscussieerd, zoals: Wat betekent de grote vlucht die het gamen heeft genomen voor jongeren? Liggen er kansen voor de Nederlandse economie? Zou Defensie zelf een game moeten uitbrengen om jongeren voor het leger te interesseren (zoals dat in Amerika gebeurt)?

Onder de vleugels van een F-16, naast een Mig 21 of voor de cockpit van een van de vele andere vliegtuigen in het museum wordt een Counterstrike-competitie in een groep van vijf gespeeld. Het team dat wint gaat aan de haal met de titel 'Dutch Master Striker 2006'. In de ochtend kan in een speciale game workshop tegen een politicus worden gespeeld. In de filmzaal van het museum zullen de hele dag demonstraties te zien zijn van formatievluchten van twee tot zes toestellen en diverse combat missies. Ook is er een aantal F-16-piloten van de Koninklijke Luchtmacht aanwezig.

Het evenement vindt plaats in het Militaire Luchtvaart Museum, Kamp van Zeist 2-4 te Soesterberg. Het programma is als volgt:

11.00 uur - Start CounterStrike-competitie
11.15 uur - Aankomst en ontvangst politici en media
11.30 uur - 12.30 uur Gameclinic voor politici, media en geïnteresseerden
12.00 uur - 16.00 uur Doorlopende demonstratie van allerlei games
13.30 uur - 14.30 uur Politiek debat met gamers, pers en bezoekers
17.00 uur - Prijsuitreiking


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord