Kaspersky Internet Security 2017 uitgerust met VPN

© CIDimport

Kaspersky Internet Security 2017 uitgerust met VPN

Geplaatst: 9 september 2016 - 08:22

Aangepast: 26 augustus 2022 - 19:10

Redactie ID.nl

Kaspersky lanceert nieuwe versies van zijn Antivirus-, Internet- en Total-beveiligingssoftware. De laatste twee zijn nu uitgerust met een VPN-functie.

Een VPN zorgt ervoor dat je online relatief anoniem kunt blijven, doordat je IP-adres wordt gemaskeerd. Zodoende kun je bijvoorbeeld Nederlandse tv kijken in het buitenland. Standaard kan dat tot 200 MB per dag gratis met de security suites van Kaspersky, voor een vast bedrag per maand of er jaar is die limiet op te heven.

De functie valt onder het bredere Secure Connection, een nieuw onderdeel van de beveiligingssoftware. Deze zorgt er ook voor dat al het internetverkeer via een versleutelde verbinding wordt geleid, en kan automatisch ingeschakeld worden zodra je verbonden raakt met een openbare hotspot. Dit alles in het kader van online veiligheid.

Updates en ongewenste software

Tevens nieuw is de Software Updater. Deze houdt bij welke programma's er op het systeem staan, en in hoeverre ze up-to-date zijn. Zijn er updates beschikbaar, dan kunnen deze automatisch geïnstalleerd worden. Het betreft dan bijvoorbeeld Flash, Java en browsers.

Tot slot is er dan nog de Software Cleaner. Deze scant computers op software die mogelijk een beveiligingsrisico vormen. Vaak betreft het dan programma's die per ongeluk meegeïnstalleerd zijn met andere software. 

Kaspersky verkoopt een Internet Security Suite 2017-licentie voor 49,99 euro en een Total Security Suite-licentie voor 59,99 euro. Voor de meerprijs krijg je onder meer toegang tot een wachtwoordkluis en functies voor ouderlijk toezicht. Enkel antivirus kost 29,99 euro.

Lees hier alles over VPN in ons VPN-dossier.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten