Kersttoespraak koningin Beatrix geeft af op internet 2013-11-04T17:05:48

Vakantie-inspiratie in 3D

Kindle ebook reader meest populaire geschenk

Kersttoespraak koningin Beatrix geeft af op internet

Kersttoespraak koningin Beatrix geeft af op internet

Koningin Beatrix sprak in haar kersttoespraak haar zorgen uit over de mensheid. Volgens haar worden we steeds afstandelijker. Door internet zouden we geen echt contact meer hebben. "Zonder enig wij-gevoel wordt ons bestaan leeg. Met virtuele ontmoetingen wordt die leegte niet gevuld, integendeel" aldus de Koningin tijdens haar jaarlijkse toespraak op eerste kerstdag.

Koningin Beatrix sprak in haar kersttoespraak haar zorgen uit over de mensheid. Volgens haar worden we steeds afstandelijker. Door internet zouden we geen echt contact meer hebben.

"Zonder enig wij-gevoel wordt ons bestaan leeg. Met virtuele ontmoetingen wordt die leegte niet gevuld, integendeel" aldus de Koningin tijdens haar jaarlijkse toespraak op eerste kerstdag. Ze doelt hiermee op de moderne sociale media als Twitter, Hyves en Facebook.

Beatrix doelt ook op anonieme reacties op blogs en nieuwssites waarop ook, omdat het anoniem is, makkelijk agressief en ongenuanceerd gereageerd kan worden. Volgens Beatrix zijn we op weg naar het totale individualisme en moeten we terug naar saamhorigheid. Wel komt in tijden van rampspoed het mooie van de mens naar voren. Dan hebben we nog wel wat voor elkaar over.

Door de communicatie met korte berichten via internet kennen we zelfs onze buren niet meer en lijdt het tot een leeg bestaan. De suggestie van Beatrix heeft op internet veel reacties opgeleverd. Velen zijn het totaal niet met onze vorstin eens. Zo zijn er reacties die zeggen, juist dankzij Twitter contact met de buren te hebben. Ook zou het onderhouden van de vele contacten via internet het leven en de sociale betrokkenheid juist verrijken.  Het gonst op de netwerken nu over de verontwaardigdingen over de digitale onkunde van onze koningin. Ze zou het eerst zelf maar eens moeten proberen. Na een jaar Hyven kijken hoe het gesteld is met de betrokkenheid en de sociale contacten via internet. Voor zover bekend maakt onze vorstin geen gebruik van media als Hyves of Twitter.


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord