© CIDimport

Kinect 2 kan liplezen

Geplaatst: 29 november 2011 - 09:14

Aangepast: 27 augustus 2022 - 07:54

Redactie ID.nl

De opvolger van de Kinect zal naar verluidt krachtig genoeg zijn om te kunnen liplezen en kunnen zien wanneer iemand boos is en naar welke kant zijn gezicht is gedraaid.

Er doen al veel geruchten de ronde over de opvolger de Xbox 720 (voorlopige naam opvolger 360) en nu wordt gezegd dat de opvolger van de 360 zal beschikken over de Kinect 2 die in staat is om lip te lezen. Volgend jaar komt de Kinect naar de pc maar de nieuwe Xbox, die naar verwachting tijdens de CES of E3 in 2012 wordt aangekondigd zal alweer over versie 2 beschikken. De Kinect 2 kan veel meer informatie verzamelen en zal daarom niet meer via een standaard usb-poort communiceren. Niet alleen het registreren van bewegingen wordt verbeterd en uitgebreid, ook de spraakherkenning zal nauwkeuriger worden.

Twee smaken

Volgens de geruchten zal Microsoft twee versies uitbrengen van de Xbox 720, een hele goedkope versie die vooral is gericht op casual games i.c.m. de Kinect (een soort Wii dus) en een krachtige opvolger van het huidige model voor de hardcore gamer.

[Via: T3]

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten