Klokkenluider Snowden aan het werk voor grote Russische website

© CIDimport

Klokkenluider Snowden aan het werk voor grote Russische website

Geplaatst: 31 oktober 2013 - 14:46

Aangepast: 27 augustus 2022 - 02:58

Redactie ID.nl

Klokkenluider Edward Snowden werkt binnenkort als techneut bij een grote Russische website, meldt persbureau AP. Snowden, die een reeks geheime documenten van de Amerikaanse veiligheidsdienst NSA openbaar maakte, zit op dit moment ondergedoken in Rusland.

De advocaat van Snowden, Anatoly Kucherena, heeft volgens het persbureau de Russische media ingelicht over de nieuwe baan van zijn cliënt. Kucherena wil nog niet onthullen bij welke website Snowden gaat werken en waar zijn werk uit zal bestaan. Wel zegt de advocaat dat Snowden een functie in de ‘technische ondersteuning’ van de site krijgt.

Russische Facebook

Op internet doen geruchten de ronde dat Snowden bij VKontakte gaat werken, de Russische concurrent van het sociale netwerk Facebook. Het bedrijf heeft de klokkenluider al eerder een baan aangeboden. In augustus van dit jaar heeft Rusland onderdak verleend aan Snowden, nadat hij voor een maand in de luchthaven van Moskou verbleef. In de Verenigde Staten wordt hij nog steeds gezocht voor landverraad en spionage. 

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten