Komt Google met eigen telefoon de Nexus One? 2013-11-04T17:06:09

Browser-keuzesvenster in Europese Windows

'Nieuwe pinpassen onveilig'

Komt Google met eigen telefoon de Nexus One?

Komt Google met eigen telefoon de Nexus One?

De geruchten dat Google een eigen Android telefoon gaat uitbrengen worden steeds sterker.

De geruchten dat Google een eigen Android telefoon gaat uitbrengen worden steeds sterker. Zo zou de Google telefoon door T-Mobile worden uitgebracht in de Verenigde Staten en zou hij sim-lock vrij worden aangeboden onder de naam Nexus One via de Google website vanaf 5 januari.

Zo is Reuters overtuigd van de Amerikaanse T-Mobile variant en weet verder te melden dat Google een telefoonverkoper zal worden die commissie krijgt van de telefoonmaatschappijen die net als T-Mobile zich zullen houden aan de voorwaarden van Google.

Zeker is dat Google aan zijn personeel een prototype heeft uitgedeeld om mee te testen gedurende de feestdagen. Deze telefoon wordt gemaakt door HTC en is ook wel bekend onder de naam HTC Passion. Dit hoeft echter nog steeds niet te betekenen dat ze hem zelf op de markt gaan brengen.

Deze telefoon lijkt veel op de iPhone maar heeft een verwisselbare accu, heeft een iets groter scherm en heeft de mogelijkheid om het geheugen te vergroten met een geheugenkaartje.

Website Gizmodo heeft achterhaald dat Google op 10 december de naam Nexus One heeft geregistreerd als handelsmerk.

Zowel Google als T-Mobile weigeren te reageren op alle speculaties. Het zelf uitbrengen van een toestel zal een trendbreuk betekenen in Googles marktbenadering. Tot nu toe werkt Google samen met diverse telefoonfabrikanten en stelt het open source Android platform vrij beschikbaar als besturingsysteem voor smartphones.


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord