Koninklijke Jumbo lanceert Stratego.com met veel tamtam [UPDATE]

© CIDimport

Koninklijke Jumbo lanceert Stratego.com met veel tamtam [UPDATE]

Geplaatst: 4 april 2012 - 13:14

Aangepast: 27 augustus 2022 - 07:03

Redactie ID.nl

Vanmiddag werd in de voormalige Verkade-fabriek de game-site Stratego.com gelanceerd, onder uiterlijk vertoon van Napoleontische figuranten.

Vanmiddag werd in de voormalige Verkade-fabriek de game-site Stratego.com gelanceerd, onder uiterlijk vertoon van Napoleontische figuranten. Hiermee probeert Jumbo het zestig jaar oude bordspel nieuw leven in te blazen.

In 2010 werd al de Stratego iPhone app gelanceerd nu is er dan ook een online platform voor Stratego bijgekomen, van de makers van de Stratego-bordspellen. Koninklijke Jumbo heeft in samenwerking met Keesing Games de bèta-versie gelanceerd, waarbij je kunt kiezen tussen een single player-modus en een multiplayer-modus. Het bijzondere aan het nieuwe platform is volgens de Stratego Bond Nederland dat je veel zelf kunt aanpassen: de avatars, de achtergrond en de aankleding. Dat is bij al langer bestaande online Stratego-spellen niet het geval.

Net als in het bordspel moet een speler op Stratego.com het leger van de tegenpartij verslaan om uiteindelijk de vlag te veroveren. Dit leger kan bestaan uit 10, 20 of 40 stukken, elk met een eigen rang.

Binnenkort worden nog twee andere varianten van Stratego toegevoegd: Sci-Fi-versie (de Amerikaanse variant  van Stratego) en een Fantasy-versie (Kings & Wizards). Ook wordt gekeken of het mogelijk is de webcam erbij te betrekken zodat de gezichtsuitdrukking van de tegenstander is te zien.

In het derde kwartaal volgt Stratego voor tablets en smartphones, zowel voor Android als iOS. Ook worden daarbij zogenaamde iPawns (pionnen voor tablets) voor ontwikkeld.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten