Kritiek op Twitter vanwege ongevraagde tweets in tijdlijn

© CIDimport

Kritiek op Twitter vanwege ongevraagde tweets in tijdlijn

Geplaatst: 20 augustus 2014 - 12:07

Aangepast: 27 augustus 2022 - 00:53

Redactie ID.nl

Twitter heeft een bijzonder onpopulaire functie uitgerold onder gebruikers, die op veel kritiek van gebruikers komt te staan. Op het sociale netwerk komen nu ook berichten binnen van accounts die je helemaal niet volgt, en dat schiet veel Twitteraars in het verkeerde keelgat.

Twitter gaat tweets tonen van accounts die gebruikers niet volgen. Het gaat daarbij om tweets die erg populair zijn, waar veel op wordt gereageerd, of waar jouw volgers zelf mee in gesprek gaan. Door het tonen van dat soort berichten hoopt Twitter relevantere content voor te kunnen schotelen die gebruikers dan kunnen ontdekken.

Uitrol

De functie wordt per vandaag uitgerold onder gebruikers van de website, al krijgen gebruikers van onofficiële apps zoals Tweetdeck de tweets nog niet in hun tijdlijn te zien. Het is nog niet duidelijk om hoeveel tweets het precies gaat en in welke mate ze geserveerd worden.

Kritiek

Het plan komt op veel kritiek van trouwe twitteraars te staan. Gebruikers van het sociale netwerk klagen dat het tegen de natuur van het medium ingaat. Twitter werd altijd geprezen omdat je er altijd precies kon zien waarvoor jij koos. Dat is in tegenstelling tot bijvoorbeeld Facebook, dat op basis van onduidelijke algoritmes bepaalt welke content je krijgt voorgeschoteld.

Advertenties

Twitter begon vorig jaar al met het serveren van ingekochte advertenties in de tijdlijn van gebruikers. Daardoor kregen zij berichten te zien van bijvoorbeeld Coca Cola, terwijl zij dat account niet volgden. Gebruikers namen dat echter voor lief omdat advertenties nu eenmaal bij een gratis medium horen.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten