Kwart Nederlandse huishoudens combineert streamingdiensten 2021-10-11T11:22:15

Specificaties van je pc bekijken met Speccy

Zoekcriteria opstellen voor Gmail

Kwart Nederlandse huishoudens combineert streamingdiensten

Kwart Nederlandse huishoudens combineert streamingdiensten

Uit onderzoek blijkt dat Nederlandse huishoudens telkens vaker abonnementen voor videostreamingdiensten combineren. Dat is ten opzichte van vorig jaar met 5 procent gestegen naar 24 procent. Vooral Amazon Prime Video neemt men vaak 'erbij'.

Dat onderzocht marktanalist Telecompaper. 85 procent van de Nederlanderse huishoudens heeft naast een Netflix-abonnement ook een Amazon Prime Video-abonnement. Volgens de onderzoekers heeft dit te maken met de lage kosten van Prime Video en het feit dat een Prime-abonnement ook gratis verzendkosten bij de Amazon-webshop met zich meebrengt. 

Kijken we in onze eigen glazen bol, dan durven we te wedden dat deze trend nog wel een poosje doorzet. Er komen immers telkens meer streamingdiensten bij en ieder heeft zo zijn eigen unieke aanbod aan films en series. Hier zijn vooral Netflix, Videoland, Amazon Prime Video en Disney+ populair, terwijl HBO Max volgend jaar ook naar Nederland komt. 

Oplopende kosten

Daar staat tegenover dat abonnementen er niet bepaald goedkoper op worden. Recent verhoogde Netflix zijn prijzen en in het verleden steeg ook de prijs van Disney+ al een keer. Het is de vraag hoe lang het combineren van verscheidene abonnementen aantrekkelijk blijft, als individuele abonnementen telkens duurder worden. 


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord