Laptops van Apple minder betrouwbaar dan Asus, Sony 2013-11-04T17:07:52

Casio introduceert slanke schokbestendige camera

Duizenden iPhones gestolen uit pakhuis in België

Laptops van Apple minder betrouwbaar dan Asus, Sony

Laptops van Apple minder betrouwbaar dan Asus, Sony

Volgens Square Trade, een firma die garantiezaken op computers en laptops regelt, zijn notebooks van Apple zeker niet zo degelijk als de fabrikant doet voorkomen. Apple moet Asus, Toshiba en Sony laten voorgaan als het gaat om betrouwbaarheid. Uit het onderzoek van Square Trade blijkt dat maar liefst een derde van alle laptops binnen drie jaar na aanschaf defect raakt.

Volgens Square Trade, een firma die garantiezaken op computers en laptops regelt, zijn notebooks van Apple zeker niet zo degelijk als de fabrikant doet voorkomen. Apple moet Asus, Toshiba en Sony laten voorgaan als het gaat om betrouwbaarheid.

Uit het onderzoek van Square Trade blijkt dat maar liefst een derde van alle laptops binnen drie jaar na aanschaf defect raakt. De kans op defecten is 20 procent hoger bij netbooks dan bij normale laptops. Square Trade onderzocht maar liefst 30.000 garantiegevallen en kwam tot de ontdekking dat van alle defecte laptops twee-derde een hardwaredefect heeft en één-derde door onopzettelijke schade.

Asus en Toshiba zijn de betrouwbaarste fabrikanten. Minder dan 16 procent van de laptops van deze fabrikanten krijgt binnen drie jaar een defect (Asus: 15,6 procent, Toshiba: 15,7 procent). Sony volgt met een defectratio van 16,8 procent en Apple zit op dit moment op een defectratio van 17,4 procent. De grootste notebookfabrikanten ter wereld, HP en Acer, doen het overigens aanzienlijk slechter (25,6 en 23 procent).

TGDaily


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord