Last minute-tip: zorgverzekering kiezen via internet

© CIDimport

Last minute-tip: zorgverzekering kiezen via internet

Geplaatst: 20 februari 2006 - 08:02

Aangepast: 19 september 2022 - 13:19

Redactie ID.nl

Bijna de helft van alle Nederlanders heeft nog geen keuze gemaakt voor een ziektekostenverzekering. Dit blijkt uit een recent onderzoek van het NIVEL, het Nederlands instituut voor onderzoek van de Gezondheidszorg. Tot 1 maart kunt u zich aanmelden bij een andere zorgverzekeraar. Nog geen idee welke?

Last minute-tip: zorgverzekering kiezen via internet

Bijna de helft van alle Nederlanders heeft nog geen keuze gemaakt voor een ziektekostenverzekering. Dit blijkt uit een recent onderzoek van het NIVEL, het Nederlands instituut voor onderzoek van de Gezondheidszorg. Tot 1 maart kunt u zich aanmelden bij een andere zorgverzekeraar. Nog geen idee welke? Kijk op onderstaande sites voor een vergelijking of doe mee aan een veiling(!).

Via Kiesbeter.nl en Verzekeringssite.nl kunt u eenvoudig een vergelijkend onderzoek doen, op basis van een kosten-kwaliteit-afweging. Ook Denieuwezorgverzekering.nl biedt een soortgelijke dienst. Daarnaast bieden vrijwel alle zorgverzekeraars de mogelijkheid snel een offerte bij hen aan te vragen, een overzicht is te vinden op Cvz.nl. Wie niet wil of kan kiezen, kan alsnog voor een dubbeltje op de eerste rang zitten. Op de nieuwe, onafhankelijke veilingsite Denieuwezorgverzekering.nl kunt u gratis bieden op een jaar lang basiszorgverzekering naar keuze. En omdat deze veiling werkt volgens het principe van het laagste unieke bod, kan de beste bieder voor een prikje een jaar verzekerd zijn van de beste zorg.

Wanneer u voor 1 maart aangeeft niet in te gaan op het aanbod van de huidige verzekeraar, heeft nog tot 1 mei de tijd om een nieuwe zorgverzekering uit te kiezen. De ziektekostenverzekering wordt met terugwerkende kracht afgesloten voor heel 2006.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten