Lastpass laat kwetsbare websites zien 2014-04-10T09:06:17

Dit anti-pest filmpje wordt korter als je hem deelt

3 manieren om anoniem te blijven downloaden

Lastpass laat kwetsbare websites zien

Lastpass laat kwetsbare websites zien

Wachtwoord-app LastPass laat met een handige tool aan gebruikers zien welke sites veilig zijn door de grote OpenSSL-bug van gisteren. Door die bug is het mogelijk dat de wachtwoorden en gebruikersnamen van veel gebruikers zijn achterhaald.

In de instellingen van LastPass kunnen gebruikers op "security check" klikken. Vervolgens bekijkt LastPass welke sites zijn getroffen door de bug, en welke nog steeds kwetsbaar zijn.

Wachtwoord wijzigen

Bij websites die hun beveiliging inmiddels hebben gerepareerd, adviseert LastPass om het wachtwoord meteen te veranderen. Bij websites die dat nog niet hebben gedaan, wordt aangeraden te wachten met het bezoeken of in ieder geval inloggen.

Kwetsbaar

Door een ernstig beveiligingslek in het versleutelcertificaat OpenSSL (met de naam 'Heartbreak') bleek ruim de helft van alle websites op internet jarenlang kwetsbaar te zijn geweest voor hackers. Die konden via de bug makkelijk informatie als wachtwoorden of betaalgegevens achterhalen.

Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord