Leak laat je anoniem e-mails versturen 2014-09-03T10:53:15

Boek verzamelt tweets over het schrijven van een boek

'Toch geen scherm van saffier voor iPhone 6'

Leak laat je anoniem e-mails versturen

Voor wat je niet hardop durft te zeggen

Leak laat je anoniem e-mails versturen

Leak is een nieuwe website die je toelaat om anoniem e-mails te versturen. Daarbij kun je aangeven of je een vriend, kennis, familielid of collega bent van de ontvanger, die je naam niet te zien krijgt.

Ook kun je aangeven dat je 'zomaar iemand' bent. Volgens de makers van Leak is dit de ideale manier om iemand iets te vertellen, wat je in het dagelijkse leven niet zomaar zou durven.

"Ik wil je graag uitvragen maar ik ben bang dat je me uitlacht," zo leest een voorbeeld-mail op de Leak-website."Ik draag geen ondergoed en werk op hetzelfde kantoor als jij," leest een andere. 

Kwetsen

Ook "Ik spendeer alleen maar tijd met je omdat je veel mensen kent, dat is alles" wordt als voorbeeld genoemd, hoewel Leak er op vertrouwd dat de dienst niet wordt gebruikt om te kwetsen. Het team geeft aan wel content in te kunnen zien op het moment dat er klachten binnenkomen, zodat 'er iets aan gedaan kan worden.'

Tevens zijn IP-adressen te achterhalen in het zeldzame geval van juridische prodecures, maar verder blijft je identiteit verborgen.

Spam

Leak werkt echter niet in alle gevallen even goed, zo schrijft Business Insider vandaag. De redacteurs aldaar ondervonden voornamelijk dat de anonieme emails terecht komen in de spam-folder van de ontvanger.


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord