Lek in oude versies Internet Explorer 2013-11-04T15:47:37

Slim horloge van Apple

Smartphone als autosleutel

Lek in oude versies Internet Explorer

Lek in oude versies Internet Explorer

Bij Microsoft is een lek gemeld in Internet Explorer 8. Het bedrijf onderzoekt nu of deze ook geldig is voor Internet Explorer 6 en Internet Explorer 7. De nieuwere versies van de browser (9 en 10) zijn niet gevoelig voor deze kwetsbaarheid.

Microsoft onderzoekt meldingen van een lek in Internet Explorer 6, Internet Explorer 7 en Internet Explorer 8. In ieder geval is Internet Explorer 8 het slachtoffer geweest van aanvallers die dit lek misbruiken.

De kwetsbaarheid betreft de manier waarop Internet Explorer een object in het geheugen benadert dat is verwijderd of niet goed is gealloceerd, meldt Microsoft. De kwetsbaarheid tast het geheugen aan, waardoor de aanvaller schadelijke code kan uitvoeren via Internet Explorer. Daarvoor gebruikt de aanvaller een speciaal geprepareerde website, waarnaar gebruikers worden heengelokt.

Microsoft belooft met een oplossing te komen als het onderzoek naar dit beveiligingslek is afgesloten. Deze komt mee met de maandelijkse beveiligingsupdates, of via een incidentele update. De softwaregigant zegt toe om in de tussentijd websites aan te pakken die dit lek misbruiken.

We weten het natuurlijk allemaal wel (toch?), maar gebruikers kunnen zelf ook veel doen om hun computer te beschermen. Dit kan onder andere door een firewall in te schakelen, alle softwareupdates uit te voeren en door de installatie van antivirus- en antispywareprogramma's. Een groot aantal andere beveiligingstips is te vinden op de website van Microsoft.

Bron: PCM


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord