Lenovo zet stevig in op Moto Mods

© CIDimport

Lenovo zet stevig in op Moto Mods

Geplaatst: 5 december 2016 - 09:02

Aangepast: 26 augustus 2022 - 18:35

Redactie ID.nl

De Moto Z-smartphones van Lenovo zijn uit te breiden met zogenaamde Moto Mods. Het komende jaar komen er veel nieuwe van uit, als het aan de fabrikant ligt minstens twaalf.

Moto Mods zijn extra accessoires die je op de achterkant van je Moto Z-toestel kunt klikken. Momenteel kun je zo al een grotere accu aanschaffen, een betere speaker (van JBL), een betere camera (van Hasselblad) of zelfs een beamertje. Ook een opzetstuk waarmee je de telefoon in je auto kunt bevestigen, is een toekomstige Moto Mod. 

CNET meldt nu dat Lenovo een heel ecosysteem van Moto Mods wil opbouwen. Daarom moet er iedere maand een nieuwe uitbreiding lanceren. Mogelijk voorbeelden zijn een afstandsbediening-mod, controller-mod voor het spelen van games, extra opslagruimte of zelfs een blaastest.

Concurrent

Lenovo heeft het op gebied van modulaire smartphones beter voor elkaar dan concurrent LG. Die fabrikant lanceerde voor de G5 verschillende accessoires onder de naam 'Friends', waaronder ook een extra accu en zelfs een 360-graden-camera. Maar daar bleef het bij, de G5 was geen verkoopsucces en de eventuele G6 heeft er geen ondersteuning meer voor.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten