Let op je houding en ademhaling met deze wearable 2014-12-08T12:19:32

Review: Cooler Master CM Storm Resonar

Goedkope taxidienst UberPOP moet stoppen

Let op je houding en ademhaling met deze wearable

Prana moet helpen bij stress

Let op je houding en ademhaling met deze wearable

De startup Prana Tech LLC brengt in januari een nieuwe wearable op de markt, die je helpt bij het aanmeten van een juiste houding en ademhaling door de buik stimuleert.

'Prana' helpt je daardoor werkstress onder controle te krijgen. De gadget is een zilveren schijfje, dat je aan je broek vastklemt. Via bluetooth staat deze in verbinding met een smartphone-app.

Als het apparaatje eenmaal op zijn plaats hangt, meet het je lichaamshouding en of je wel ademt door je buik. Of juist meer door je borst. Via pushnotificaties krijg je reminders gestuurd, zodat je actief kan letten op de manier waarop je beweegt en ademt.

Achter de pc

Dat is vooral geschikt voor mensen die voor hun werk veel achter een pc zitten, aldus de makers van de wearable. Als ze veel voorover gebogen naar het beeldscherm turen, stroomt er minder lucht door de longen.

Daardoor adem je minder door je buik en dat kan allerlei gevolgen hebben. Denk bijvoorbeeld aan hyperventilatie en alle symptomen die daarmee gepaard gaan. Een slechte houding kan ook klachten als (chronische) rugpijn veroorzaken.

Oefeningen

Met de app zijn ademhalingsoefeningen te doen in de vorm van spelletjes. Die zijn gebouwd op basis van wetenschappelijk onderzoek, maar ook gebaseerd op yoga-tradities. Daarnaast kun je er een dagschema in opstellen en geldt Prana ook als stappenteller. 

Wanneer de wearable uitkomt, kost deze naar verwachting circa 125 euro.


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord