LG Dual Play: einde van split-screen gamen

© CIDimport

LG Dual Play: einde van split-screen gamen

Geplaatst: 9 september 2011 - 06:54

Aangepast: 27 augustus 2022 - 08:33

Redactie ID.nl

LG komt eind deze maand met de LG LW980T 3D tv die de nieuwe techniek Dual Play ondersteunt. Hiermee hoeven gamers niet meer in splitscreen tegen of met elkaar te spelen, maar hebben beide gamers ieder het volledige scherm tot hun beschikking.

De gamers onder ons kennen het probleem wanneer je thuis met een vriend aan het gamen bent; het scherm wordt opgedeeld in twee delen (boven/onder of links/rechts). Met de Dual Play-technologie van LG kunnen spelers ieder een ander beeld zien op dezelfde tv! Het schermt toont de beelden tegelijkertijd maar door twee aparte brillen kunnen beide speler alleen het beeld zien van het personage dat ze spelen of bijvoorbeeld de auto waarin ze racen. 

Passieve brillen



Het zijn gewonen passieve 3D-brillen maar met een iets andere lens. In plaats van een lens voor links en rechts heeft de ene bril 2x een linker lens en de andere bril 2x een rechter lens. De tv wordt met 7 passieve brillen geleverd maar de speciale game-brillen zijn apart verkrijgbaar. Ben je een beetje handig dan kun je de natuurlijk van de normale brillen twee game-brillen maken door de lenzen te verwisselen. 

Geen 3D

Doordat de brillen niet meer een linker en rechter lens hebben om een 3D-beeld te creëren kan er in Dual Play ook niet in 3D worden gegamed, beide spelers zien gewoon een 2D beeld van het spel. Sony introduceerde ook al een dergelijke techniek maar dat betrof een monitor van slechts 24". De tv van LG is ook in een 55" maat te verkrijgen. 

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten