LG G3 eerste toestel met Android Lollipop

© CIDimport

LG G3 eerste toestel met Android Lollipop

Geplaatst: 10 november 2014 - 10:55

Aangepast: 27 augustus 2022 - 00:11

Redactie ID.nl

De LG G3 wordt de eerste smartphone die overgaat op Android Lollipop. Dat maakte de Zuid-Koreaanse fabrikant dit weekend bekend. Het is opvallend, omdat het normaal gesproken Googles eigen Nexus-modellen zijn die de eerste updates naar een nieuw besturingssysteem krijgen.

De uitrol van Android Lollipop begint deze week voor Poolse gebruikers. Als dat goed loopt, volgen andere landen. Het is niet duidelijk wanneer de Lollipop-update in Nederland te downloaden is. Andere modellen van LG moeten later volgen.

Traag

Normaal is LG niet de snelste als het gaat om updates. Het duurde ruim 3 maanden voor het bedrijf Android KitKat wist uit te rollen voor zijn G2.

LG > Nexus

Ook is het opvallend dat het niet Gooogles eigen Nexus-lijn is waarvoor Lollipop wordt uitgerold. Normaal gesproken krijgen modellen als de Nexus 5 al vrij snel na de officiële release-datum de nieuwste update, maar bezitters van oudere Nexus-modellen moeten nog even wachten. De onlangs aangekondigde Nexus 6 wordt wel het eerste toestel dat vanuit de winkel met Lollipop wordt geleverd.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten