LG slaat Mobile World Congress over vanwege coronavirus-zorgen 2020-02-07T10:12:23

Ontdek muziek met Every Noise at Once

Klassiek treinfilmpje uit 1895 leeft voort met 4K-resolutie

LG slaat Mobile World Congress over vanwege coronavirus-zorgen

LG slaat Mobile World Congress over vanwege coronavirus-zorgen

Eind deze maand vindt weer het Mobile World Congress plaats, een groots evenement waar smartphone-fabrikanten ieder jaar weer groots uitpakken. LG is er dit keer niet bij vanwege zorgen rondom het coronavirus.

Het Mobile World Congress vindt plaats in Spanje, waar op het moment van schrijven slechts één coronabesmetting is geconstateerd. LG neemt toch het zekere voor het onzekere door dit jaar de beursvloer niet te bezoeken. "Honderden LG-medewerkers hoeven dan niet internationaal te reizen", stelt het bedrijf. Smartphones die men in de koker had, worden op een later tijdstip onthuld.

Een andere grote speler die het dit jaar laat afweten is ZTE, een fabrikant uit China. Daar kent het virus zijn oorsprong en eist het veruit de meeste slachtoffers, zoals te zien is op deze online wereldkaart. De vraag is nu of er een sneeuwbal-effect gaat ontstaan en ook andere partijen afhaken. De organisatie achter het MWC-evenement zegt dat de impact tot nu toe beperkt is.

Extra maatregelen

Wel neemt men maatregelen om eventuele verspreiding van het coronavirus zoveel mogelijk te beperken. Veel zaken waar mensen op een beursvloer mee in aanraking komen, worden extra goed schoongemaakt en gedesinfecteerd. Zoals de vele apparaten die daar werken met touchscreens. Ook raad men bezoekers af om handen met elkaar te schudden.

Het Mobile World Congress wordt in Barcelona gehouden, van 24 t/m 27 februari.


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.

blog comments powered by Disqus


Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord