Liever maand zonder seks dan zonder afstandsbediening 2013-11-04T16:40:40

PayPal lanceert handige shoppingsite

Digitale drukpers in American Book Center

Liever maand zonder seks dan zonder afstandsbediening

Liever maand zonder seks dan zonder afstandsbediening

Een ietwat dubieus nieuwtje verscheen vandaag van Logitech. 23% van de Nederlanders zou liever een maand zonder seks doen, dan zonder controle over de tv.

Een ietwat dubieus nieuwtje verscheen vandaag van Logitech. 23% van de Nederlanders zou liever een maand zonder seks doen, dan zonder controle over de tv. Dat heeft Logitech onderzocht in het kader van de 60e verjaardag van de afstandsbediening.

De afstandsbediening schijnt zelfs zo essentieel te zijn voor het dagelijks leven dat nog eens 30 procent liever afscheid neemt van de tandenborstel dan de afstandsbediening.   

Vier of meer afstandsbedieningen
De bescheiden afstandsbediening heeft de afgelopen jaren een centrale plaats veroverd in de woning, waar hij langzamerhand is uitgegroeid tot de meest geliefde gadget. Het onderzoek toont aan dat het aantal Nederlanders met vier of meer afstandsbedieningen de afgelopen vijf jaar bijna is verdubbeld (van 23 naar 40 procent).

Veel te gecompliceerd
Ondanks de lange geschiedenis van de afstandsbediening blijkt verder uit het door Wakefield Research uitgevoerde Logitech-onderzoek dat in 15 procent van de Nederlandse huishoudens een familielid niet overweg kan met de afstandsbediening. Bijna driekwart (71 procent) vindt afstandsbedieningen veel te gecompliceerd. Ruim negentig (92) procent van de ondervraagden heeft behoefte aan een afstandsbediening waarmee alle entertainmentsystemen met één druk op de knop te bedienen zijn. 78 procent van de Nederlanders zou graag een universele afstandsbediening willen en ziet dit als een goede investering.   

Baas op eigen bankstel
Rogier Volmer, Country Manager Logitech Benelux, over de uitkomsten van het onderzoek: "Met onze steeds verder uitbreidende gadgetcollectie slingeren er in de woonkamer soms wel zes afstandsbedieningen rond voor onze entertainmentbehoeften. Het is de hoogste tijd om daar weer eens orde in te scheppen!" Het Logitech-onderzoek toont aan dat ruim een derde (34 procent) van de respondenten door kwijtgeraakte afstandsbedieningen niet meer in staat is om de DVD-speler of hifi-installatie te gebruiken.   

Cijfertjes

  • Een verbijsterende 23 procent van de Nederlandse tv-fans heeft liever een maand geen seks dan de controle over de tv te verliezen.
  • Hiermee vergelijkbaar is dat iets minder dan een derde (30 procent) van de Nederlanders liever zijn tanden niet meer poetst dan de afstandsbediening uit handen te geven
  • Bijna een op de vijf (18 procent) heeft voor de babysitter of voor vrienden wel eens instructies achter moeten laten over de werking van de afstandsbediening 
  • Een derde van de Nederlandse respondenten verwelkomt een extra knop op de afstandsbediening waarmee de afwas versneld kan worden doorgespoeld

Vanzelfsprekend zien we hier wel aanleiding in om eens onderzoek te doen naar universele afstandsbedieningen en de kwaliteit en handigheid daarvan. Kunt u natuurlijk verwachten in ons blad komend jaar!


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.

blog comments powered by Disqus


Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord