Lionsgate zoekt actief naar Expendables 3-lekker

© CIDimport

Lionsgate zoekt actief naar Expendables 3-lekker

Geplaatst: 26 september 2014 - 10:49

Aangepast: 27 augustus 2022 - 00:35

Redactie ID.nl

Productiemaatschappij Lionsgate Entertainment is actief op zoek naar de persoon die oorspronkelijk The Expendables 3 lekte in DVD-kwaliteit, weken voordat de actiefilm in de bioscoop draaide.

Nu lijkt Lionsgate de boosdoener op het spoor te zijn. Piraterij-nieuwssite Torrentfreak schrijft dat de maatschappij toegang wil tot de serverlogboeken van downloadsite Swankshare.com, waar de film destijds mogelijk als eerste opdook.

Dagvaarding

Vooralsnog blijkt het probleem echter dat Lionsgate eerder al een kort geding tegen Swankshare aanspande, waardoor de webhost van de website zich genoodzaakt zag de website offline te halen. FDCServers wil in principe de toegang tot de logboeken wel verlenen, maar vraagt de rechtbank nu of de nodige dagvaarding daarvoor niet tegen het eerdere kort geding ingaat.

Mocht de rechtbank bepalen dat Lionsgate toegang mag krijgen, dan kan het bedrijf daar de identiteit van de oorspronkelijke uploader van de Expendables 3-torrent mogelijk achterhalen. 

Klopjacht

Lionsgate en filmuitgever Millennium Films hebben een ware klopjacht geopend op iedereen die betrokken is geweest bij het uploaden, hosten en delen van illegale Expendables 3-kopieën.

Niet alleen downloadsites zijn de klos, maar ook individuele downloaders worden opgeroepen zich te melden voor een boete.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten