Loe de Jong-werk nu te downloaden 2013-11-04T16:18:07

VRIJDAGMIDDAG WEGGEEF-ACTIE!

Hoge harddisk-prijzen nog tot 2013

Loe de Jong-werk nu te downloaden

Loe de Jong-werk nu te downloaden

Het standaardwerk van Loe de Jong: Het Koninkrijk der Nederlanden in de Tweede Wereldoorlog is vanaf gisteren te downloaden via de website van het Nederlands Instituut voor Oorlogsdocumentatie (NIOD).

Loe de Jong overleed in 2005 op 90-jarige leeftijd en was directeur van het Rijksinstituut van Oorlogsdocumentatie (nu: NIOD) van 1945-1979. Zijn werk dat nu online staat is de wetenschappelijke versie van 26 banden inclusief alle wetenschappelijke voetnoten, bij elkaar zo’n 18.000 pagina’s.

De volledige editie is per band te downloaden in PDF-formaat, zowel in kleur als zwart-wit. Binnen deze PDF's is het mogelijk op woordniveau te zoeken. Wegens copyright-restricties is het beeldmateriaal niet opgenomen. Via de inhoudsopgave kan je naar het gewenste hoofdstuk gaan, in een later stadium wordt ook de mogelijkheid toegevoegd om het werk gericht te doorzoeken.

Door het grote aantal downloadverzoeken zijn er momenteel technische problemen. Het NIOD zegt te werken aan een oplossing. Meer informatie vind je hier.


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord