Logo voor legale muziek-downloadsites

© CIDimport

Logo voor legale muziek-downloadsites

Geplaatst: 1 mei 2006 - 05:05

Aangepast: 19 september 2022 - 13:10

Redactie ID.nl

Legale sites waar je tegen betaling muziek kan downloaden krijgen een eigen beeldmerk: de 'true fan file'. Het logo is onderdeel van een nieuwe campagne van de Nederlandse muziekindustrie ter promotie van betaald downloaden.

Logo voor legale muziek-downloadsites

Legale sites waar je tegen betaling muziek kan downloaden krijgen een eigen beeldmerk: de 'true fan file'. Het logo is onderdeel van een nieuwe campagne van de Nederlandse muziekindustrie ter promotie van betaald downloaden. Aan de campagne, die vandaag (1 mei) van start gaat, werken bekende Nederlandse artiesten mee.

Op dit moment zijn er in Nederland zo'n twintig legale downloadwinkels met een gezamenlijk aanbod van meer dan 2 miljoen verschillende nummers. Het True Fan File-logo moet mensen helpen die gebruik willen maken van het legale muziekaanbod op internet. "Websites die dit beeldmerk voeren zijn niet alleen geautoriseerd om muziek aan te bieden, maar bieden ook zekerheid en veiligheid. Bovendien krijgen de makers van de muziek eerlijk betaald voor hun werk," stelt de NVPI, de branchevereniging van de Nederlandse platen- en filmindustrie.

De promotiecampagne gaat maandag van start met de opening van de site van True Fan File. Voor de campagne bedanken Guus Meeuwis, Trijntje Oosterhuis en Lange Frans en Baas B., de betalende downloadfans op foto's waarbij zij de naam van een fan op een sjaaltje in de lucht houden. De slogan luidt: 'Betaald downloaden, dat schept een band'. Aan de campagne werken alle Nederlandse platenmaatschappijen en downloadplatforms als Planet Music Stream, Tiscali, Radio 538, FreeRecordshop.nl en Download.nl mee.

Na jaren van voornamelijk negatieve reacties op de ontwikkelingen op internet, probeert de muziekindustrie nu een constructievere boodschap te verspreiden. In tegenstelling tot bijvoorbeeld de campagne tegen het downloaden van games, Ban Illegale Games & Software (B.I.G.), ligt de nadruk in de True Fan File-actie op de voordelen van betaald downloaden. "Veel mensen aarzelen als het gaat om het downloaden van muziek. Steeds vaker duiken berichten op over virussen en privacyrisico's die eraan verbonden zouden zijn. Die verhalen slaan echter alleen op het illegale aanbod," aldus de NVPI.

Bron: Emerce

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten