Lumia-telefoons krijgen camera-update

© CIDimport

Lumia-telefoons krijgen camera-update

Geplaatst: 19 december 2014 - 08:02

Aangepast: 26 augustus 2022 - 23:47

Redactie ID.nl

Microsoft begint met de uitrol van een grote update van zijn Windows Phone-besturingssysteem. De zogeheten Denim-upgrade maakt het onder andere mogelijk om sneller foto's te maken, en voor toestellen die het ondersteunen om video's in 4K te schieten.

Denim is de opvolger van de huidige versie van Windows Phone, Cyan. De uitrol is inmiddels begonnen, maar komt in eerste instantie alleen beschikbaar voor de Lumia 830, de 930 en de 1520. Overige modellen moeten begin januari een update krijgen.

Opvolger

Lumia Denim is de opvolger van Windows Phone 8.1. Met de update krijgen Lumia-bezitters onder andere de slimme assistent Cortana op hun toestel, waarmee ze via spraakcommando's kunnen zoeken op internet of bijvoorbeeld agenda-afspraken kunnen maken.

Betere foto's

Naast Cortana is de update vooral bedoeld voor fotograferende gebruikers. Met Denim wordt het namelijk mogelijk om sneller een foto te maken via de Lumia Camera-app, die nu op de toestellen wordt geïnstalleerd. Ook kunnen gebruikers nu filmpjes schieten in 4K, met een frame-rate van 24fps. Ook kunnen de frames los van elkaar worden opgeslagen met een grootte van 8,3 megapixels. Ook zijn er diverse aanpassingen gedaan in de software waardoor de app nu ook Automatic HDR ondersteunt en de kwaliteit van foto's verbetert.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten