Luxy is een dating-app voor de rijken

© CIDimport

Luxy is een dating-app voor de rijken

Geplaatst: 7 oktober 2014 - 08:13

Aangepast: 27 augustus 2022 - 00:30

Redactie ID.nl

Tinder is leuk en aardig voor het ontmoeten van singles in je buurt maar blijkbaar niet als je veel geld op de bank hebt. Voor rijken die geen zin hebben in aandacht van arme sloebers is nu de dating-app Luxy gelanceerd.

Het klinkt als een grap, maar Luxy is daadwerkelijk te downloaden in de App Store en op Google Play. Volgens de maker ervan kent de dienst momenteel 3000 gebruikers. Het gemiddelde jaarsalaris van de mannelijke Luxy'ers bedraagt 200.000 dollar.

Vooralsnog hoef je nog nergens je salaris op te geven om de app te gebruiken, omdat rijelui er vanzelf wel achterkomen wanneer je bij het plebs hoort.

Plebs

Zo stelt een woordvoerder tegenover CNN: "Luister, onze leden rijden in de beste wagens, bezoeken de duurste hotels, wonen in de grootste huizen en dragen de mooiste kleren. Het duurt niet lang om de mensen er uit te pikken die op andere datingsites thuishoren. Als je in een oude auto komt opdagen en wilt afspreken bij McDonalds, dan houd je het niet lang vol op Luxy."

Luxy werkt verder gelijkaardig aan Tinder. Door langs profielen te 'swipen' geef je aan of je interesse in iemand hebt of niet. Daarnaast kunnen gebruikers aangeven wat hun favoriete luxe merken zijn. Zo kun je bijvoorbeeld gericht op zoek gaan naar mannen die het liefst in een Mercedes rijden of vrouwen die alleen tassen van Prada dragen.

De app doet denken aan het onlangs gelanceerde sociale netwerk Netropolitan, dat ook gericht is op mensen met veel geld. Toch worden de twee onderhouden door verschillende organisaties. De bedenker van Luxy wil vooralsnog anoniem blijven.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten