Maak van je horloge een smartwatch met Chronos

© CIDimport

Maak van je horloge een smartwatch met Chronos

Geplaatst: 18 november 2015 - 12:00

Aangepast: 26 augustus 2022 - 21:13

Redactie ID.nl

Handig zo'n smartwatch, maar wat als je al een horloge hebt? Chronos is een nieuwe gadget die het horloge dat je al draagt van slimme functies voorziet. Je hoeft dan niet meer honderden euro's neer te leggen voor een échte smartwatch.

Chronos lijkt nog het meest op een muntje, of een plat batterijtje van slechts 3 millimeter dik. Je koppelt het schijfje aan je smartphone via bluetooth en plakt 'm daarna aan de onderkant van de wijzerplaat van je horloge. Volgens de makers past Chronos onder 80 procent van de horloges die nu op de markt zijn.

Wanneer er berichtjes binnenkomen op je telefoon, trilt de Chronos om je pols om je daarvan op de hoogte te brengen. Er zit ook led-verlichting in met verschillende kleuren, die je zelf in kunt stellen. Bijvoorbeeld groen voor een WhatsApp-berichtje, blauw voor een e-mail. Om ze te lezen, moet je wel je smartphone erbij pakken.

2016

Smartwatches doen vaak ook dienst als fitnesstracker, een functie die Chronos ook overneemt. De bijbehorende app houdt onder meer je stappen bij. Chronos wordt in de lenteperiode van 2016 verwacht, voor een prijs rond de 95 euro.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten