Maak van je huiskamer een videogame

© CIDimport

Maak van je huiskamer een videogame

Geplaatst: 7 oktober 2014 - 05:28

Aangepast: 27 augustus 2022 - 00:30

Redactie ID.nl

Microsoft heeft een nieuwe techniek uit de doeken gedaan waarmee je je huiskamer transformeert in een level van een videogame. Het heet RoomAlive en zit nu nog in een testfase.

Onbekend is of Microsoft ooit van plan is RoomAlive uit te brengen. Voor de beste ervaring heb je er namelijk nogal wat apparatuur voor nodig. Verscheidene Kinect-camera's brengen je kamer in kaart, waarbij onderscheid wordt gemaakt tussen de muren, de vloer en je meubels. Vervolgens worden er spelementen door projectors de echte wereld ingestuurd.

Het gevolg ervan is dat je bijvoorbeeld op vijanden schiet die achter je bank vandaan komen, maar ook dat je de huiskamer onderdompelt in de sfeer van een game. In onderstaande video zie je bijvoorbeeld hoe het binnen regent of hoe er kakkerlakken over de vloeren en muren kruipen.

Duur

RoomAlive heette eerst Illumiroom. Bij de onthulling ervan werd nog gespeculeerd dat het onderdeel zou worden van de Xbox One-spelbeleving. Maar al snel bleek dat het voor de gemiddelde consument een veel te dure aangelegenheid was. De setup kost al snel duizenden. Desondanks bouwt Microsoft er vrolijk aan verder, vooralsnog puur om te kijken wat er zoal mee gedaan kan worden.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten