Maart-spam haakte aan bij dood Milosevic

© CIDimport

Maart-spam haakte aan bij dood Milosevic

Geplaatst: 3 april 2006 - 06:04

Aangepast: 19 september 2022 - 13:14

Redactie ID.nl

In het maandelijke virus- en spamoverzicht van CleanPort springt één spam- danwel virusmail er uit. De mail had als onderwerp de dood van Milosevic, die afgelopen maand dood werd aangetroffen in zijn cel in Scheveningen. De e-mail claimt het bewijsmateriaal te bevatten dat Slobodan Milosevic is vermoord. In werkelijkheid herbergt dit mailtje het Trojaans paard Dropper-FB.

Maart-spam haakte aan bij dood Milosevic

In het maandelijke virus- en spamoverzicht van CleanPort springt één spam- danwel virusmail er uit. De mail had als onderwerp de dood van Milosevic, die afgelopen maand dood werd aangetroffen in zijn cel in Scheveningen. De e-mail claimt het bewijsmateriaal te bevatten dat Slobodan Milosevic is vermoord.

In werkelijkheid herbergt dit mailtje het Trojaans paard Dropper-FB. Deze malafide code probeert de beveiliging te verlagen van de besmettepc's. De berichten beweren het fotografische bewijs in handen te hebben over hoe Milosevic is vermoord. Tevens beweert de mail ‘schoon te zijn van virussen en te zijn gescand door Kaspersky Anti-Virus Lab wat uiteraard niet het geval is.

Overigens was in maart ruim 78% van alle verstuurde mail spam.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten