Malafide Android-apps gevonden die Bitcoins 'mijnen' 2014-03-27T12:13:03

Hoe kom ik van vreemde emails af?

Facebook niet voor de rechter om gebruik foto's minderjarigen

Malafide Android-apps gevonden die Bitcoins 'mijnen'

Malafide Android-apps gevonden die Bitcoins 'mijnen'

Een aantal malafide Android-apps uit de Google Play Store gebruiken ongemerkt de smartphones van gebruikers om varianten van Bitcoins te mijnen. De apps mijnen bijvoorbeeld dogecoins of litecoins, en doen dat terwijl het toestel oplaadt.

Dat meldt malware-beveiliger Trend Micro. Het zou gaan om de populaire app Songs, dat tussen de 1 en 5 miljoen downloads heeft, en Prized, met 10,000 tot 50,000 downloads. Beide apps zijn nog steeds te downloaden in de Android Play Store.

De apps gebruiken de rekenkracht van telefoons om virtueel geld te mijnen. Munten zoals de Bitcoin moeten met veel rekenkracht worden gedolven, waarbij veel verschillende apparaten kunnen worden gebruikt. Volgens Trend Micro is dat echter een tergend langzaam proces, omdat een smartphone niet de rekenkracht heeft om effectief veel te kunnen mijnen.

Omdat de telefoons toch tot het uiterste worden gebruikt voor het mijnen, gaat de batterij van de telefoon snel leeg en kan het apparaat erg warm worden. Om te zorgen dat gebruikers het proces daarom niet opmerken, werkt de malware alleen als de telefoon aan de oplader ligt.


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord