Malware via advertentienetwerk gevonden in iOS-apps 2015-11-05T09:33:53

Review: Lenovo Horizon 2E

Irispen Air 7 scant teksten draadloos

Malware via advertentienetwerk gevonden in iOS-apps

Malware via advertentienetwerk gevonden in iOS-apps

Bijna 3,000 iOS-apps maken gebruik van een lekkend advertentienetwerk waardoor persoonlijke informatie te stelen is. Voor zover bekend is het netwerk nog niet uitgebuit door hackers, en is het lek inmiddels gedicht.

De ontdekking werd gedaan door beveiligingsbedrijf FireEye. Dat ontdekte een advertentienetwerk dat werd gebruikt door apps om ads te tonen, waarin een groot gat zat.

Data stelen

Met dat gat was het mogelijk om screenshots te maken van een telefoon, maar ook om persoonlijke bestanden te stelen zoals foto's. Ook was het mogelijk andere apps te installeren op een iOS-apparaat, waarmee nóg meer informatie kon worden gestolen.

Aangepast

Nadat het lek werd gevonden heeft FireEye contact opgenomen met Apple. Dat heeft een aantal van de apps inmiddels verwijderd, maar nog niet allemaal. Ook de app-ontwikkelaars zelf moeten hun apps updaten door gebruik te maken van een ander advertentienetwerk. Voor zover bekend heeft geen enkele app het lek ook daadwerkelijk uitgebuit.

Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord