Man downloadt binnen 24 uur 1 TB op smartphone

© CIDimport

Man downloadt binnen 24 uur 1 TB op smartphone

Geplaatst: 4 april 2016 - 12:54

Aangepast: 26 augustus 2022 - 20:14

Redactie ID.nl

Een Australische man heeft binnen één dag tijd 1 TB aan data naar zijn smartphone gedownload. De 27-jarige John Szaszvari heeft er niet eens extra kosten aan overgehouden.

De lokale telecomprovider Telstra bood zijn klanten twee dagen lang onbeperkte mobiele data aan, ter compensatie omdat het netwerk er een tijdje uit had geleden. Szaszvari maakte daarvan gretig gebruik.

Zo downloadde de man veertien seizoenen van MythBusters en 24 seizoenen van The Simpsons. Hij haalde de complete Wikipedia-database binnen voor offline gebruik en synchroniseerde al zijn Spotify-afspeellijsten.

Backup

Daarnaast nam hij ook nog even de tijd om een online backup te maken van 100 GB aan persoonlijke data, zoals foto's en video's. Szaszvari was in de buurt van een zendmast en haalde daardoor snelheden van 180 Mbp/s.

"Het duurt wel een tijdje voor ik alles heb gezien, maar het staat in elk geval klaar voor gebruik", verklaart de downloader aan Stuff. Nadelen bleken er vooral voor andere Telstra-klanten, die merkten dat hun internetsnelheid juist werd afgeknepen die dag.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten