Man legt vliegveld plat door obsessie met iPad

© CIDimport

Man legt vliegveld plat door obsessie met iPad

Geplaatst: 30 september 2014 - 12:00

Aangepast: 27 augustus 2022 - 00:33

Redactie ID.nl

In Sydney heeft een man een vliegveld platgelegd, omdat hij te diep verzonken was in zijn iPad. De man was zo geobsedeerd door zijn tablet, dat hij zonder het te merken door de beveiligingspoortjes liep.

Dat moet je op een vliegveld niet doen, want de beveiligers schrokken daar zo van dat zij de hele terminal evacueerden.

Verkeerde deur

De man kwam zaterdagmorgen aan op Sydney Airport, en liep gelijk door naar de aankomsthal zonder door de beveiliging te gaan. In plaats daarvan pakte hij een dienstuitgang, terwijl hij innig aan het staren was naar zijn tablet. Dat werd gefilmd door de omgevingscamera's, waarop de man meteen in de boeien werd geslagen.

De commotie zorgde ervoor dat de hele terminal werd geëvacueerd. De passagiers die in hetzelfde vliegtuig zaten moesten allemaal van boven tot onder worden gefouilleerd. Andere vluchten liepen vertraging van ongeveer een uur op.

Opgelaten

De man is weer vrijgelaten, maar zal zich ongetwijfeld wat opgelaten voelen. Het is niet bekend waar hij nou precies zo door gebiologeerd werd, maar laat dit een wijze les voor iedereen zijn: te veel op je tablet spelen kan je een terrorismeverdachte maken.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten