Mart Smeets persona non grata op Twitter

© CIDimport

Mart Smeets persona non grata op Twitter

Geplaatst: 7 augustus 2012 - 06:29

Aangepast: 27 augustus 2022 - 06:11

Redactie ID.nl

Mart Smeets krijgt er flink van langs online. De presentator van Londen Late Night maakt veel vijanden met de manier waarop hij met zijn gasten omgaat. Een speciale Mart Auf Wiedersehen Smeets Facebook-pagina, een smeetsmakelijk website en vele kritische tweets staan allemaal in het teken van de sportverslaggever.

Vooral het interview van Mart Smeets met volleybalster Manon Flier kon op veel negatieve reacties rekenen. De kijker vond de manier waarop Smeets het interview afnam pijnlijk en respectloos. De volleybalster had zich niet weten te plaatsen voor de Spelen en was mee naar Londen om haar vriend aan te moedigen. Mart Smeets bleef steeds weer op die gemiste Spelen terugkomen waardoor Flier het moeilijk had aan tafel. Het leverde Mart Smeets o.a. de bijnaam ‘Mart(elaar) Smeets’, verder werd de presentator beschuldigd van ‘verbale aanranding’ en noemde GeenStijl de ‘Martosaurus’ uitstervende. Ook zou de presentator veel te graag aan het woord zijn en liever zichzelf horen spreken dan zijn gast.

Het incident met Flier staat niet op zichzelf, ook opmerkingen tegen andere gasten vielen vaak in het verkeerde keelgat van de kijker. En tegenwoordig kan die kijker zijn ongenoegen heel goed online uiten zoals laatst nog bleek met Zomergasten. In het geval van Mart Smeets lijkt het nu een nationale hobby te zijn geworden.


Mart Smeets op sociale media

Op Twitter wordt de hashtag #demart veelvuldig gebruikt door de kijker om zijn ongenoegen kenbaar te maken en op Facebook is de pagina Mart Auf Wiedersehen Smeets opgericht die thans goed is voor meer dan 2200 leden. Op de website smeetsmakelijk.nl is er een spreukengenerator te vinden. Door het vele bezoek heeft de website momenteel wat last van technische problemen. Op Twitter zijn ze ook te volgen.  Ook populair op Twitter is de Mart Smeets bingo waarbij je veel gehoorde uitspraken van de presentator kunt wegstrepen om bingo te halen. De sociale media worden af en toe ook gebruikt om het voor Mart Smeets op te nemen maar over het algemeen overheerst de kritiek. Gevolgen voor de kijkcijfers lijkt het nog niet te hebben want Londen Late Night wordt nog steeds bijzonder goed bekeken met zo'n 2 miljoen kijkers.

Mart Smeets persona non grata op Twitter-16478154

© CIDimport

[Via: Spitsnieuws]

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten