Massaal gamen vanwege coronavirus-uitbraak

© CIDimport

Massaal gamen vanwege coronavirus-uitbraak

Geplaatst: 16 maart 2020 - 08:35

Aangepast: 29 augustus 2022 - 16:32

Redactie ID.nl

Overal ter wereld sluiten sociale gelegenheden om de verdere verspreiding van het coronavirus in te dammen. Blijf vooral thuis, is het devies. Maar wat doe je daar dan zoal? Op gaming-platform Steam is te zien dat mensen massaal aan het gamen slaan.

Nog niet eerder speelden er zoveel mensen tegelijk games op Steam als afgelopen zondag. De piek betrof 20.313.451 gelijktijdige spelers. Het vorige record stond op zo'n 19 miljoen spelers, wat overigens nog maar een maandje geleden was. 

Wat wordt er dan zoal gespeeld? Met name online multiplayer-games. Zo kende het (gratis) schietspel Counter-Strike: Global Offensive meer dan een miljoen spelers tegelijk. Sociale contacten worden zo toch nog enigszins onderhouden. 

Massaal gamen vanwege coronavirus-uitbraak-15763723

© CIDimport

Stream maar raak

De verwachting is dat de uitbraak van het coronavirus gouden tijden betekenen voor online diensten, omdat uitjes er voorlopig niet inzitten. Naast het bingewatchen van Netflix-series blijken dus ook videogames een goed tijdverdrijf, de komende tijd. Tegenwoordig hoef je voor de meeste games niet eens meer naar de winkel. Je kunt ze gewoon downloaden.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten