Maximale bestandsgrootte OneDrive nu 100 GB

© CIDimport

Maximale bestandsgrootte OneDrive nu 100 GB

Geplaatst: 3 juli 2020 - 06:08

Aangepast: 29 augustus 2022 - 16:12

Redactie ID.nl

Microsoft maakt bekend dat bestanden die je uploadt naar OneDrive voortaan maximaal 100 GB per stuk kunnen zijn. Eerder was die limiet nog 15 GB. Verder zet het bedrijf enkele nieuwe functies voor zijn cloudopslagdienst in de spotlight.

De verhoging van de limiet is enkel interessant voor betalende OneDrive-gebruikers, omdat de gratis versie je maar 5 GB aan bestanden online laat parkeren. De versie die valt onder het Office 365-abonnement biedt 1 TB ruimte aan in de cloud. De 100 GB-limiet voor individuele bestanden kan onder meer van pas komen bij het bewaren van video's, die snel veel ruimte innemen.

Donkere modus en groepen

Prettig is daarnaast de komst van een donkere modus voor de webversie van OneDrive. Dat is rustiger voor je ogen wanneer je 's avonds laat nog achter je pc zit. Een voorbeeld van de duistere interface zie je boven dit bericht. 

Daarnaast zijn weldra groepen aan te maken, zoals 'familie' en 'werk'. Daarin kun je bestanden plaatsen die je vervolgens gemakkelijk deelt met de personen die je aan de groep toevoegt. De updates worden de komende weken uitgerold.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten