MC Hammer gaat concurrentie aan met Google 2013-11-04T16:22:15

Deel bergen foto’s in Hotmail

PlayStation 3D-scherm 13 november te koop

MC Hammer gaat concurrentie aan met Google

MC Hammer gaat concurrentie aan met Google

Google, Bing en Yahoo! krijgen concurrentie van niemand minder dan MC Hammer; de ex-rapper kondigde zijn nieuwe zoekmachine WIREDoo aan op het web2.0 summit in San Francisco deze week. Uniek aan de zoekmachine is dat het vooral let op onderlinge relaties van data waar je naar zoekt.

MC Hammer, echte naam: Stanley Burrell, was in de jaren negentig een bekende rapper met hits als ‘Can’t touch this’ maar ging in 1996 faiiliet. De afgelopen paar jaar heeft hij gewerkt aan een nieuwe zoekmachine waarbij de focus ligt op het zoeken van relaties die data met elkaar hebben of ‘deep search’.

Search once, see what’s related

De slogan van de nieuwe zoekmachine is ‘search once, see what’s related’ wordt door MC Hammer uitgelegd aan de hand van een voorbeeld. Zo zoekt hij op de postcode 90210 (Beverly Hills) waarna er verschillende data tevoorschijn komt die een relatie hebben met die postcode zoals scholen, niveau van onderwijs van ouders, misdaadcijfers etc.

MC Hammer zegt niet het zoeken op internet te willen hervormen maar de zoekervaring te verbeteren. Zijn zoekmachine bevindt zich momenteel nog in een pre-beta fase.

Update 24-10-2011

: Video toegevoegd

[Via: DigitalTrends]


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord