McAfee LiveSafe 2015 2015-03-05T16:46:43

OneDrive-gebruikers kunnen 100GB gratis opslagruimte krijgen

Dropon: Een privacyvriendelijk alternatief voor Facebook

McAfee LiveSafe 2015

McAfee LiveSafe 2015

McAfee LiveSafe biedt voor één bedrag bescherming voor een onbeperkt aantal computers, tablets en smartphones. Klinkt goed, maar is het dat ook? Onze review vertelt je meer.

Hoeveel apparaten gebruik je inmiddels? Grote kans dat je overdag regelmatig uw smartphone of tablet raadpleegt voor e-mail en belangrijke documenten die je misschien via Dropbox synchroniseert. Misschien dat je dit gebruik afwisselt met een tablet of iPad, die ook handig is voor online shoppen en het bijwerken van uw Facebookpagina of andere social media account. En daarnaast werkt je ongetwijfeld ook nog op een Mac, pc of notebook. 

Nieuwe aanpak
Veel mensen hebben geen idee waarom en hoe ze zichzelf op al deze apparaten moeten beschermen. Het gebruik van losse oplossingen zorgt voor extra complexiteit waardoor veel apparaten slecht of zelfs helemaal niet beveiligd zijn. En beschermen heeft bovendien alleen zin als alle apparaten in huis worden beveiligd. Dat laatste gebeurt in de praktijk helaas maar zelden en dat virussen en hackers hierdoor vrij spel hebben, horen we maar al te vaak in de media.

McAfee LiveSafe is een beveiligingsoplossing die dit wijdverbreide probleem op een andere manier benadert. Gebruikers hoeven niet langer verschillende beveiligingsprogramma’s en apps van uiteenlopende aanbieders aan te schaffen en op hun apparaten te installeren. In plaats daarvan is één LiveSafe abonnement voldoende om alle pc’s, Mac’s , smartphones en tablets die door het gezin of thuiskantoor worden gebruikt te beschermen. Het is een doeltreffende benadering die nog een extra voordeel met zich meebrengt: alle apparaten zijn vanuit één plek op afstand te beheren. 

Internet Security
Het hart van LiveSafe wordt gevormd door Internet Security dat uitgebreide bescherming biedt tegen virussen, spyware en tegelijkertijd het internetverkeer via een firewall filtert. In één overzichtelijk venster wordt weergegeven wat de status is van uw computer. Daarnaast hebben zowel de virusscanner als de firewall in diverse testen goede scores neergezet. 


LiveSafe Internet Security zorgt ervoor dat één blik genoeg is om te zien hoe uw computer er voor staat.

Ten opzichte van de Mac heeft de Windowsversie een paar extraatjes. Hier is onder meer een spamfilter en ouderlijk toezicht in te stellen. Ook beschikt Internet Security voor Windows over een bestandsvernietiger (shredder) en McAfee Personal Locker. Dit laatste onderdeel is via een app ook beschikbaar onder Android en iOS en biedt gebruikers 1 GB aan veilige opslag in de cloud, ideaal voor gevoelige documenten, een kopie van een paspoort, etc. Personal Locker is voorzien van biometrische verificatie door middel van een combinatie van gezicht- en spraakherkenning én een pincode. Het is daarnaast mogelijk om een ‘Locker’ te delen met anderen.


Geen halve maatregelen met Personal Locker dat biometrische beveiliging gebruikt om gegevens te beschermen.
 

Meer apparaten
Wie eenmaal de eerste computer in huis heeft beveiligd, wil waarschijnlijk ook direct de andere apparaten beschermen. Dat gaat snel en eenvoudig door deze vanuit het online dashboard toe te voegen. De gebruikers van de apparaten ontvangen vervolgens via e-mail of sms een speciale downloadlink. Even installeren en vervolgens de ingesloten activatiecode gebruiken en ze zijn beschermd. 

Vanuit het handige dashboard beheert en voegt je eenvoudige nieuwe apparaten toe.

In hetzelfde dashboard is precies te zien wat de beveiligingsstatus is van de apparaten en zijn ook de instellingen voor wachtwoordbeheer en McAfee LiveSafe Personal Locker toegankelijk. Is een mobiel apparaat kwijt, dan is het via het dashboard ook mogelijk om het te lokaliseren, te vergrendelen en desnoods te wissen. 
De beveiliging op mobiele apparaten is - met name onder Android – vrij uitgebreid. Riskante apps worden opgespoord, er zijn filters in te stellen voor sms en oproepen, gevaarlijke wifi-netwerken worden gedetecteerd en de CaptureCam functie maakt ongemerkt foto’s van personen die een verloren apparaat vasthouden en stuurt deze samen met de locatie terug naar de eigenaar. Ander nog iets gewenst?

Geen excuus
Het is de som der delen die deze McAfee LiveSafe 2015 erg interessant maakt. Voor € 89,95 zijn - zonder uitzondering - alle apparaten in huis een jaar lang beveiligd. Als er binnen een gezin drie, vier of meer computers, tablets en smartphones in omloop zijn, is dit al vaak voordeliger dan losse programma’s en apps aanschaffen. En ook veel beter dan alleen een fatsoenlijke beveiliging installeren op de meest gebruikte computer en de rest gratis halfbakken beveiligen. Zelfs de afgeschreven tablet die de kinderen misschien alleen gebruiken om filmpjes mee te kijken op Youtube, kan zo toch worden beschermd. Met LiveSafe is er dus geen eigenlijk geen reden meer om een apparaat niet te beveiligen. En vooral dat laatste geeft een prettig gevoel.

Dit artikel is gepubliceerd in opdracht van McAfee. De redactie van Computer Idee was niet betrokken bij de totstandkoming van dit artikel.
Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord