Mechanical Turk ingezet bij zoektocht naar Fossett 2013-11-04T17:45:30

Muziekindustrie komt met nieuw 'ringle'-formaat

Adobe werkt aan online versie Photoshop

Mechanical Turk ingezet bij zoektocht naar Fossett

Mechanical Turk ingezet bij zoektocht naar Fossett

In de zoektocht naar de vermiste avonturier Steve Fossett worden steeds meer mensen en middelen ingezet.

In de zoektocht naar de vermiste avonturier Steve Fossett worden steeds meer mensen en middelen ingezet. Bij de meest recente poging om Fossett terug te vinden wordt gebruik gemaakt van een combinatie van Google Earth en de Amazon Mechanical Turk.

Afgelopen week stelde de Engelse zakenman en avonturier Richard Branson al voor om Google Earth te gebruiken bij de zoektocht naar Fossett, die vermist wordt nadat hij op 3 september opsteeg met zijn vliegtuigje in de woestijn van Nevada.

Sindsdien zijn er recente satellietopnames beschikbaar gesteld van het complete gebied waar Fossett zich in zou kunnen bevinden nadat hij is opgestegen met zijn vliegtuigje. Deze satellietbeelden kunnen via een KML-bestand in Google Earth ingelezen worden. Maar voor het uitkammen van een dergelijk groot gebied is veel mankracht nodig, evenals een structuur om eventuele vondsten te kunnen melden aan de mensen die de zoektocht coördineren. Hiervoor wordt de Amazon Mechanical Turk ingezet.

De Amazon Mechanical Turk is een webservice waarmee bepaalde simpele taken die lastig te automatiseren zijn uitgevoerd kunnen worden door een netwerk van echte mensen die zich vrijwillig aanmelden om dergelijke taken uit te voeren, al dan niet tegen een geringe vergoeding. Een van de meest voorkomende taken is het selecteren van plaatjes die het beste aan een bepaalde omschrijving voldoen, een taak die voor mensen een stuk makkelijker is dan voor computers.

Het recente beeldmateriaal dat beschikbaar gemaakt is voor de zoektocht naar Fossett is in duizenden kleine plaatjes geknipt, die ieder een stuk terrein van ongeveer 85 x 85 meter vertegenwoordigen. De gebruikers van de Mechanical Turk krijgen telkens een plaatje voorgeschoteld dat gecontroleerd moet worden op sporen van de vermiste avonturier en zijn vliegtuigje. Zodra er iets afwijkends te zien is op een bepaald plaatje kan de gebruiker dit rapporteren, waarna het plaatje verder door specialisten bekeken zal worden. Om fouten uit te sluiten worden alle plaatjes door meerdere gebruikers bekeken.

Het is nog maar de vraag of de zoektocht succes op zal leveren, een eerdere zoektocht met de Mechanical Turk naar de vermiste avonturier Jim Gray leverde uiteindelijk niets op. Degene die zelf mee willen helpen met zoeken kunnen terecht op de website van Amazon Mechanical Turk.


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord